loading...

Tomislav Špiček provozao se Osječkim taxijem

Tomislav Špiček provozao se Osječkim taxijem
: 24-02-2020 || : 304 puta

Što Vas dovodi u Osijek?
Pa kao prvo prijatelji i dobri ljudi, kao drugo poslovno smo ovdje, jučer smo ja i moj kolega Damir gostovali na sajmu vina i radili smo jedno od svojih jela. 

Kada ste u Osijeku, imate li lokacije koje morate posjetiti? I Zašto?
Pošto sam ja kuhar, uvijek posjećujemo restorane. I obavezno moram posjetiti Didin konak i Čarda kod Baranjca. Eto to mi je onako malo srčeku sjelo, kako bi mi Zagorci rekli. I tu obavezno odemo makar popiti čašu vina.
Imate li lokacije ili mjesta u Osijeku koje ste htjeli posjetiti ali niste imali vremena? 
Zapravo nisam još došao pa da budem tri dana privatno ovdje, da mogu baš obići i vidjeti sve ono što sam čuo od ljudi. Uvijek smo poslovno, jedan dan imamo slobode ali jedan dan moramo raditi. Tako da sigurno imamo mjesta koje bi volio posjetiti.
Ako bi vam to vrijeme dopustilo da li bi htjeli na duži period privatno posjetiti Osijek?
Naravno, kako da ne. Kada bi mogao 3 dana boraviti ovdje bilo bi idealno.
Vozite li se inače taxijem ili preferirate osobni automobil?
Pa zapravo u Zagrebu kada radimo onda sam osobnim automobilom, jer uvijek imam dosta stvari, ali kada se opustim volim se voziti u taxiju.
Kada se vozite taxijem koji je tip Vašeg idealnog vozača? Volite li se raspričati s vozačem ili više uživate u tihoj vožnji?
Sve ovisi o periodu kakav je. Zapravo uvijek je to neka procjena kada sjednem u auto, kada vidim kakav je vozač. Dakle meni ne smeta, nije ono da mora biti mir.  Dapače volim pričati, pogotovo ako sam u nekom gradu gdje nisam bio. Vozač taxija sve zna.
Kada pričate s vozačem u taxiju, jeste li Vi osoba koja više priča ili sluša/ispituje?
Volim da je to podjednako. Ne volim samo slušati niti volim da samo ja pričam.
Gdje u Osijeku najviše volite izaći na ručak ili večeru?
Rekao sam već 2 restorana, to mi je u Baranji Didin konak i Čarda kod Baranjca.
Kakvo je iskustva profesionalnog kuhara kada izlazi u restorane? Imate li puno primjedbi?
Ja kao kuhar nisam zahtjevan. Volim da se neka pravila poštivaju. Bitno mi je red i čistoća, i naravno da ta hrana ima ipak dušu. Dakle iskren sam i nisam zahtjevan, ali volim reći i pohvalu i ono što je krivo.
Imate li neke stvari koje uvijek primjećujete ili nekakve primjedbe?
Evo jedna mala primjedba je to što nigdje nisam baš vidio da se radi domaći kruh. A to je jedna vrlo lijepa gesta, dođeš negdje u restoran, pojedeš dobar fiš ili čobanac i pojedeš kupljeni kruh. Nemam ništa protiv toga, ali da je šnita dobrog domaćeg kukuruznog ili nekog kruha. Baš mi  se urezalo da nitko ne radi to, nije puno posla a jako lijepo je da dobiješ domaći kruh.
Volite li jesti street food i što Vam je najdraže?
Sada u Zagrebu je bio Advent i volim otići na takve stvari, ali ne volim jesti klasiku, dakle kakve hamburgere i to. Volim neke domaće stvari, malo drugačije napravljene i da to bude u toj verziji street food. Krvavicu  u nekom dobrom pecivu pojesti, buncek, zelje. Ono što se jede u tim Adventskim danima, ali malo drugačije naravno.
Jeste li se već vozili Osječkim taxijem?
Kako ne, svaki puta kada sam u Osijeku, zapravo parkiram tamo gdje spavam. Gdje god ideš samo 20 kuna potrošiš.
Kakav su Vam iskustva generalno, što s razgovorom  s vozačima, što samom vožnjom i uslugom?
Pa zbilja pre zadovoljan, auti su čisti i uredni  i ljudi nisu pre naporni. Zbilja objasne lijepo sve što pitaš i stvarno nemam nikakve primjedbe.
Da niste završili kao profesionalni kuhar, da li mislite da bi posao vozača taxija bio za Vas?
Pa mislim da da. Ja volim kada imam udoban i dobar auto. Meni nikada nije teško sjesti i voziti. Nisam nikada prije razmišljao o tome, ali našao bih se u tome sigurno.
Imate li još kakav završni komentar?
Uvijek mi je drago doći u ovaj grad. Zbilja, nije to zato da sad to tebi velim, nego ljudi su dragi, nikada nisam vidio nešto negativno, uvijek lijepo pogoste. Baš ono kako vele, pravi Slavonci, topli ljudi, ugodni, pjesma je uvijek tu. Dakle baš ugodno.
 

Pogledajte i ostale članke: