loading...

Tijekom epidemije Covid-19 virusa Osječki taxi neće „dizati“ cijene

Tijekom epidemije Covid-19 virusa Osječki taxi neće „dizati“ cijene
: 30-03-2020 || : 1712 puta

 Kako je odlukom Nacionalnog stožera Civilne zaštite odlučeno da se uz međugradski obustavljaju i svi oblici javnog gradskog prijevoza, Osječanima su na raspolaganju, osim vlastitih automobila, bicikala i pješačenja – taksi vozila.

Osječki taxi na raspolaganju ima 30 vozila, te očekujemo kako će naša flota zadovoljiti potrebu tržišta.
 
Prije svega vodimo se ciljem zdravstvene zaštite, kako naših vozača tako i putnika. Opskrbili smo se potrebnim količinama dezinfincijensa - kojima dva do tri puta dnevno temeljito iznutra i izvana ‘prođemo’ naša vozila. Svi vozači imaju rukavice i zaštitne maske. Pratimo i upute stožera o potrebnom razmaku, a to je “jedna vožnja jedan putnik”, koji je smješten iza suvozačeva sjedala, kako bismo održali potreban razmak. Očekujemo i isporuku veće količine toplomjera na daljinu, a vozači taksija bit će slobodni prije ulaska putnika u vozilo zamoliti ih da im izmjere temperaturu.
 
U ovom trenutku pokušavamo riješiti i pitanja fizičke zaštite, tako da nije isključeno da dobijemo i pleksiglas kojim bismo i fizički odvojili vozačev prostor od putničkog. Također  ističemo jednu bitnu stavku - cijene prijevoza neće se mijenjati! Iako smo se posljednjih dana susreli s gotovo 80-postotnim padom prometa, ipak u novonastaloj situaciji u kojoj ostajemo gotovo jedina cestovna prijevozna alternativa ne želimo profitirati.
 


Pogledajte i ostale članke: